Shkencëtarët e Universitetit të Edinburgut si dhe ata të universitetit te Dundee kanë zbuluar një proteinë e cila e bën akulloren më rezistente ndaj shkrirjes dhe duke qëndruar në këtë mënyrë për një kohë më të gjatë si në fillim.

“Kjo proteinë lidh së bashku ajrin, yndyrnat dhe ujin që ndodhet në akullore duke krijuar kështu një konsistencë të ëmbël” tha shkencëtari përgjatë deklaratës.

E njohur ndryshe si BsIA, kjo proteinë gjendet naturalisht në disa ushqime, por kërkuesit thanë se kanë zhvilluar një metodë për krijuar këtë proteinë duke përdorur “miqësiht” një tip bakteri, i cili ka impakt pozitiv në shëndetin e njeriut. Nëse ju jeni një fans i shijes, mos kini frikë, pasi kjo substancë nuk ndikon në shijen e këtij produkti, raporton TechSot.Al

“Ne jemi shumë të entuziasmuar nga përbërësi i rid he përmirësimi që do i japë akullores, si për konsumuesit ashtu edhe për prodhuesit” – Profesor Cait MacPhee, Universiteti i Edinburgut, lideri i këtij projekti.

Por ky lajm duket shumë i mirë për të qenë i vërtet. Në të vërtetë është i mirë, por shkencëtarët kanë deklaruar se ky produkt nuk do të jetë i gatshëm për t’u hedhur në shitje për të paktën 3 – 5 vitet në vazhdim./ K.K.