Bluetooth Special Interest Group zyrtarizoi specifikat e versionit të fundit të Bluetooth-it standard. Bluetooth 5 mbulon një zonë më të gjerë, rreth 4 herë më të madhe, është më i shpejt dhe mund të administrojë një numër më të madh ë dhënash, duke ruajtur veprimin e tij përballë teknologjive ëireless ekzistues në zonë.

Numri 5 ka një nevojë për energji disa herë më të lartë në krajasim me versionin 4.2 LE.
Bluetooth 5 përfshin edhe përditësime që reduktojnë në maksimum ndërhyrjet me teknologjitë LTE e Wi-Fi, pa krijuar problem tek to.

Me specifikën e re, duhet të bëjë me eficentë “beacon Bluetooth”, teknologjia që mundëson dërgimin e sms Brenda një hapësire të caktuar pa pagesë.

Sipas ABI Research brenda vitit 2021, do të jenë 48 miliardë aparatura teknologjike dhe aplikacione te lidhura me internetin, nga të cilët pothuajse 1/3 do të jenë Bluetooth. Produkti i parë i Bluetooth 5 do të jetë i mundshëm në treg brenda 2-6 muaj nga njoftimi zyrtar.