Toyota ka prezantuar një makinë te re e cila ka një përqasje ndryshe nga ajo e zakonshmja kur vjenfjala për zhvillimin e makinave .

E quajtur Concept-i , studimi i dizajnit u prezantua në Las Vegas në shfaqjen CES.

Kjo makinë përdor inteligjencën artificiale për të krijuar një marrdhenie humane  ndërmjet shoferit dhe makinës , sipas TechSot.al.

toyota concept i news specs technology pictures ces

Përdoruesit mund të zgjedhin ndërmjet opsionit automatik ose manual të drejtimit të makinës.

Edhe kur opsioni automaik nuk është i aktivizuar , makina e re e Toyotës monitron përqëndrimin e shoferit dhe kushtet e rrugës dhe ndërhyn kur është e nevojshme.

Concepti-i eksploron sesi dizajni i brendshëm i makinës së të ardhmes do duket. Ka element të touchscreen dhe paraqet informacione të rëndësishme atehere kur duhet.toyota concept i news specs technology pictures cestoyota concept i news specs technology pictures ces

Gjithashtu paraqiten mesazhe në trupin e panelit për të mirseardhur pasangjerët që i afrohen makinës.toyota concept i news specs technology pictures ces

Makina e re gjithashtu komunikon me botën e jashtme. U tregon motoristëve të tjere se cfare drejtimi do të kthehet , i lajmëron ata nëse ka anomali në rrugën përpara .toyota concept i news specs technology pictures ces

Gjithsesi kompani parashikon se inteligjenca artificiale do të jetë komponenti kryesor në drejtimin automatik të makinës.