IPhone 8, apo sic disa thonë iPhone X, ajo që Apple është duke u përgatitur për ta lançuar në vjeshtë për dhjetëvjetorin e “telefonit te mollës së kafshuar” – mund të ketë një sistem karikimi pa kabull, pra nëpërmjet sistemit wireless.

Një tjetër element ky që TechSot.al zbulon, duke iu referuar edhe thashethemeve të fundit, mund të ndikojë në rritjen e çmimit tëe pajisjes, pasi ky sistem ëireless nuk mund të funksionojë në qoftë se nuk blihet një aksesor i veçantë.

Siç është raportohet nga faqja 9to5Mac, Apple tani renditet në mesin e anëtarëve të Konsorciumit të energjisë Wireless (Wireless Power) dhe ky element do të forcojë zëratt në lidhje me iPhone e ri, që pritet të jetë me një me ekran pa pjesë fundore, dhe me sistem karikimi wireless.

Sistemi që është përdorur tashmë nga Apple Watch.

TechSot.al, shkruan se kjo është një nga risitë që lidhen me iPhone 8, dhe që mund të jetë i padëshiruar për ndikimin në xhepat e përdoruesve.

Edhe kablli që përdornim për kufjet tradicionale, të përfshira në kutinë e iPhone 7, me pasardhësin iPhone 8, mund të bëhet një aksesor shtesë, më vete. Ekran OLED që duhet të pajiset modeli në pritje, mund t’i kushtojë Apple pothuajse dyfishin e telefonave me ekran LCD të përdorur në modelet aktuale./TechSot.al/