Doni që të bëhëni një lojtar më i mrië në video lojra  ? Sipas shkencës ju duhet që të moderoni praktikën dhe stërvitjen.

Një studim i ri i kryer nga Universiteti Brown ndoqën lojtarët e Halo:Reach për gati 7 muaj gjithashtu ndoqën edhe lojtarët e StarCradt II , për të mësuar sesi ato i fituan dhe i mbajtën aftësitë.

Shkencëtarët zbuluan se lojtarët e Halo:Reach u bënë më të mirë kur ato u praktikuan. Por ama ato nuk u stërvitën shumë, raporton TechSot.al.

Lojtarët më të mirë fituan aftësitë e tyre në 200 ndeshjet e para , luajtën 4-8 ndeshje për cdo jave dhe nuk e cuan më shumë se 1 ose  2 ditë pa luajtur .

Me StarCraft II , kërkuesit studiuan me qindra ndeshje në një lojë strategjie për të parë se si lojtar i shkëqyer luante ndryshe nga një lojtar me më pak aftësi,  raporton TechSot.al.

Ato zbuluan se lojtarët e elitës përdornin “celësa të nxehtë”.

Pra ato e manipulonin lojën me komanda më të rralla dhe më të ngadalta të mousit. Pra ato krijonin rutinën e tyre për të ulur kohën.

Një tjetër rutinë e profesionistëve ishte se ato e nxehnin mendjen e tyre para se te luanin.

Ato e luanin lojën me mendjen e tyre para se ta luanin.

Kështu që nëse nuk po ecni aq sa doni në lojën tuaj të preferuar , thjeshtë kuptojeni më mirë lojën në mënyrë që të rregullonit “celësat e nxehtë” dhe të luani disa herë gjatë javës./TechSot.al./